Så var det dags att riva det gamla förrådet i Vitemölle. När det behövs ställer familjen alltid upp och årets varmaste dag kom så mamma/pappa, ullis/johan/edith i flygande fläng redo med verktyg, allehanda redskap och mycket styrka och vilja.
Jag fick det bästa jobbet - nämligen att passa Edith samt att fixa med mat och dryck. Mycket dryck gick det åt i denna tropikvärme och alla slet som små illrar. Svetten lackade efterhand den lilla stugan nedmonterades.
Vid lunch blev det grekisk sallad och öl och rosévin, passade bra i Greklandsvärmen som parket över landet.

Nu ska hela rasket rivas, nu ska hela rasket bort...
Förgrömmade onge...

Klart - nu ska det bara upp i släpet och köras till tippen.

"Mamma Carter" piffar med stolsöverdragen.
16:20 blev det jubel då Anders serverade Ginnic, precis som på Kreta.

På seneftermiddagen gick vi ned till stranden. Jag fegade och doppade bara benen - och halva klänningen....

Edith var betydligt modigare och tog sig ett dopp. Även Ullis, Johan och pappa kastade sig i böljan.
Mamma njuter på stranden.

Hole-in-one

Sen var det dags för vinprovning. 4 olika sorters vin provades denna kväll; Sauvignon Blanc, Semillion, Grüner Veltliner och Chardonnay. Till detta åt vi inkokt lax med krämig örtpotatissallad och sparris. Till dessert jordgubbspaj med vit choklad och vaniljglass. Å så lite Sauternes till Johan :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar