söndag 20 september 2009

Kantarelltoast och lammfilé med tzatziki



Mumsig kantarelltoast
Smörstek kantareller (Bästa sättet av steka kantareller är att lägga i stekpanna utan smör, låta kantrarellerna steka tills all vätska kokt bort och sedan tillsätta en rejäl klick smör)
Blanda i finhackad scharlottenlök och låt steka med mot slutet
Rör i hackad persilja
Smaksätt med flingsalt och vitpeppar
Skeda upp på nyrostat bröd/smörstekt toast

Lammfilé med tzatziki och grekisk sallad med fetaost



Vintips
Till lammfilén valde vi denna gång en syrah från sydafrikanska Fairview.
Spice Route 2005 Flagship
Vädligt gott med inslag av plommon och en lätt rökighet. Passade perfekt till den rosastekta lammfilén. Extra kul för att vi varit på vingården och provat många av deras viner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar