söndag 29 mars 2009

Krämig fläskfilégryta



Portioner: 4
Tid: 25 minuter

1 fläskfilé (ca 500 g)
1 msk smör1
tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl sky från pannan
2 dl lätt crème fraiche
2 msk kinesisk soja
2 msk dijonsenap
8 inlagda soltorkade tomater
Till servering: kokt risgrönsallad

1. Skiva köttet tunt. Bryn det i smör, salta och peppra och lägg över i en traktörpanna.
2. Skölj ur stekpannan med vatten och häll det över köttet. Koka upp och tillsätt crème fraiche, soja och senap. Låt sjuda några minuter.
3. Skär tomaterna smått och lägg ner i såsen, koka upp grytan. Servera med kokt ris och sallad.

Vintips
Domaine des Chesnaies Cuvée Prestige, Bourgueil, Cabernet Franc
Kort smak, stor fruktighet, liten örtighet, rik komplex smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar