söndag 29 mars 2009
Pastasallad
Pastaskruvar eller liknande
Fetaost
Soltorkade tomater
Gurka
Rödlök´
Kycklingfilé
Bacon
Ruccola
Rostade pinjenötter
En god olivolja
Balsamvinäger efter smak
Koka pastan tillsammans med en god buljong.
Stek kycklingfilén, salta och peppra.
Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper.
Rosta pinjenötter i torr het stekpanna.
Ta bort kärnhuset från gurkan och skär i "båtar".
Strimla rödlök och skär soltorkade tomater och fetasost i mindre bitar.
Rör samman alla ingredienser inklusive ruccola.
Häll över en god olivolja och gärna några skedar från de soltorkade tomaterna.´
rydda med ett gott flingsalt och några varv på pepparkvarnen.
Sö till sist över pinjenötterna.
Servera med balsamvinäger om så önskas.
Vintips
Cono Sur, 2008, Pinot Noir, Chile
Doft: Ung, fruktig doft med inslag av hallon, körsbär och en aning kryddighet. Ren, varm stil.
Smak: Medelfyllig, ganska mjuk, med bra balans och lång eftersmak med toner av härlig röd frukt (hallon, körsbär) och en liten angenäm typisk Pinot Noirkryddighet.
Etiketter:
Recept och vintips
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar