söndag 14 oktober 2012

Höstens första gryta och födelsedagskalas

Regn och rusk ute denna söndag. Men inne är det varmt och mysigt. Har tänt levande ljus i köket och står och lagar en härlig höstgryta i mitt älskade kök. Gjord på högrev, massa rotsaker, svamp, salsiccia och rött vin.
Nu ska den få puttra ett par timmar på spisen så köttet blir riktigt mört och fint.


Har hunnit massor och fixat hemma i lägenheten idag. Tvättmaskinen har gått varm sedan imorse och jag har sorterat undan sommarkläder, plockat fram vinterkläder och slängt och sorterat. Tänkte försöka sälja lite på Tradera också.

Så har vi varit och handlat inför veckan och kyl och frys är smällfulla. Härligt! Vi har hackat och skalat och fräst till grytan med ett gott glas rött vin bredvid på köksbänken. Söndagar kan vara riktigt bra de med!


Gårkvällens; klänning Soaked in Luxury, stövlar Marco Tozzi, armbland Baglady.
Igår firade vi Pappolino lite i förskott. Vi var bjudna till nostalgikväll och vinprovning. Förra året vid denna tiden var vi ju på Gran Canaria och firade 70-årsdag så det passade ju jättebra att fira 71-årsdagen i samma månad och så slipper det krocka med en massa annat som redan är bokat.

Vi uppvaktade födelsegrisen med Tommy Körbergs nya bok och ett par flaskor vin och vi bjöds på supertrevlig vinprovning med vita viner, bland annat ett svenskt vin där druvorna odlas i Malmö minsann! Massor av god mat; tapas och Cava, blinier med löjrom, lammracks med potatisgratäng och glass och bär.


Och det här är helt fantastiskt. Vi fick varsitt album med foton och berättelser från Gran Canaria-resan med egenritade och målade bilder. Så fint så klockorna stannar och jag blir alldeles varm och mjuk i själen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar