onsdag 1 maj 2013

Måla odlingsbäddar

Vi jobbade på i trädgården hela Valborgsmässoafton. Tömde förrådet, släpade ut ett ton sten, körde till tippen, grävde ner växter, tömde krukor, målade förrådet...

Sen gjorde vi oss förtjänta av lite bubbel och lyx. Medan mörkret sänkte sig över Österlen och iskalla vindar svepte in från havet satt vi i det varma sköna orangeriet och åt havskräftor, räkor, löjrom och skagentoast och kände hur härligt trötta vi var i kroppen efter dagsverket. Riktigt mysigt.

Idag fick vi äntligen känna på lite sol och vårvärme. De murade odlingsbäddarna har målats vita (silikatfärg) och är nu förberedda för plantering av alla kryddor och örter. Vi har varit på Apotekarns Trädgård och valt ut en massa härliga doftande kryddor som nu står uppradade på planteringabänken och bara väntar på att gå komma ner i jorden.

På terassen står två nya solsängar och ett litet mosaikbord. Ska ta lite bilder sen när vi fått hem dynorna. Det blir sååå himla bra.

Vi är kvar i Casat och ska prova på att pendla torsdag och fredag. Det är så mysigt att vara kvar här, det är lugnt och stilla, ingen stress. Det blir tidig morgon men det är det väl värt för att få njuta sista delen av ledigheten här med det vackra skånska ljuset och med fågelkvitter utanför fönstret.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar