lördag 5 januari 2013

Sandbaai, Hermanus

Här bor vi lite utanför Hermanus i något som heter Sandbaai och det är helt fantastiskt fint här. Vi bor precis vid havet och detta guesthouse är något av det bästa jag varit med om. Stället har endast fyra rum och paret som har stället är otroligt gästvänliga och trevliga. Allt är ljust och fräscht, vitt och beige och såååå smakfullt. Och utsikten när man äter fukost - to die for...

På vägen hit besökte vi två vingårdar; Groot Constantia som är den äldsta vingården med anor från 1600-talet och Constantia Utzieg. Trevliga provningar och väldigt god lunch på den sistnämnda.

På kvällen åt vi middag i Hermanus på en restaurang vid namn Burgundy. Ligger precis vid havet och vi åt carpaccio på springbock med ruccola och parmesan och sedan pasta med skaldjur.

Idag blev det sol och strand. Men först besökte vi en jättetrevlig Country Market där man sålde hantverk, vin, mat, kläder, väskor. Jättefint och välorganiserat. Marknaden hålls varje lördag. Passa på om ni befinner er i närheten, kan verkligen rekommenderas! Körde några km till en strand som heter Sievert Point och här kan man se valar om man har lite tur.

Vi hade köpt med oss små goda pajer från marknaden och så gick vi längs den fina strandpromenaden till Grotto Beach, den stora stranden i Hermanus. Längs vägen som kantades av otroliga strandvillor fanns små vikar man kunde ta sig ner till stranden och havet. Här åt vi vår medhavda lunch medan vi tittade på hur vågorna slog mot klipporna. Återigen så vackert så det går inte att sätta ord på riktigt.





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar