tisdag 8 januari 2013

På väg till Knysna / Brenton on Sea

Då drar vi vidare österut längs med Garden Route och till Knysna / Brenton on Sea för ett par dagar. Farväl till underbara värdparet Louis och Jena och deras fantastiska hus vid havet i Sandbaai.

Började dagen med två vinprovningar. Första på Bouchard Finlayson med fin vinkällare och trevlig provning. Strax bredvid ligger Hamilton Russel som är specialister på Chardonnay och Pinot Noir. 95 poäng av Parker och fem stjärnor av Platter :) Gissa om en viss man var i sitt esse...

Vi stannade för lunch i staden Swellendam, som är Sydafrikas tredje äldsta stad. Hade fått tips om ett trevligt ställe att äta lunch eller fika på och det var det verkligen. Kan varmt rekommendera La Belle Alliance. Stället öppnade som en tea garden på 1920-talet och har nu även resturang med fullständiga rättigheter. Jag åt mumsiga scones, caffe latte och en stor guava-juice och det kostade ungefär 50 kr..

Nu är vi tillbaka hos Mike och Penny på Dolphins Hill, stället vi var på för fyra år sedan och det är sååååå mysigt att vara här igen! Men mer om det sen. Nu har värdparet ordnat sydafrikansk braai så - gotta go!



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar