tisdag 2 juni 2009

Bokrecension: Ängelns lek

Titel: Ängelns lek
Författare: Carlos Ruiz Zafón
.
Ängelns lek förflyttar oss på nytt till Barcelonas skymningsvärld och "De bortglömda böckernas gravkammare" som vi lärde känna i Carlos Ruiz Zafóns förra bok, Vindens skugga.

David Martín är en ung författare på väg att nå framgång men vars liv förmörkas av en olycklig kärlekshistoria. En dag träder en man, som påstår sig vara förläggare, Corelli, fram ur skuggorna och ger honom ett märkligt erbjudande som han inte kan motstå: David ska skriva en bok åt honom, en bok av ett slag som världen aldrig tidigare skådat. I utbyte ska han få en stor summa pengar och kanske något annat.

Är det djävulen eller en ängel som David ingått avtal med? Corelli tycks dyka upp överallt i hans liv, och tycks veta allt om honom. I det hus där David slagit sig ner har det tidigare bott en annan författare, som ingått samma avtal med Corelli som David – och som sedan hittats död, kanske mördad. David börjar forska i fallet – och är snart fångad i en gåtfull och mardrömslik labyrint ur vilken det inte tycks finnas någon utväg.
.
Kommentar
Jag gillade boken jättemycket. Vindens skugga var jag helt betagen av och detta är samma stil. Kanske lite för likt ibland. Ja, det är nog det som gör att den får 4 stjärnor istället för 5.

Första meningen
"En författare glömmer aldrig första gången han tog emot pengar eller några lovord för en historia han skrivit. Han glömmer aldrig första gången han kände fåfängans vederkvickande gift sprida sig i ådrorna när han trodde att skrivandet - om ingenh upptäckte hans brist på talang - inte bara skulle ge honom tak över huvudet och mat i magen , utan också det han mest av allt åstundande: att få se sitt namn i tryck på ett simpelt boksomslag som säkert skulle leva mycket längre än han själv."

****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar