måndag 13 juni 2011

Det är en ros utsprungen...

Ännu en fantastisk sommarhelg i Lilla Vik! Vi har haft sådan tur med vädret varenda helg vi varit där ända sedan början av april så man kan knappt tro att det är sant. Det är underbart med de stora terassdörrarna ut mot trädgården där man springer ut och in och fixar och donar i lätta sommarkläder. Jag är i sjunde himlen.


Vi blev så otroligt nöjda med krukorna vi köpte förra helgen att vi faktiskt slog till och köpte tre stycken till. Vi planterade ännu en uppstammad vit ros i den stora krukan så nu har vi en på var sida om terassdörrarna i vardagsrummet. Och den första rosen har slagit ut! Visst är den fin? Och doftar magiskt....


Här i bakgrunden ser ni den nya rosen. Krukan väger typ ett ton så det är inget man flyttar runt precis... Vid stenen krukorna och blommorna vi planterade förra helgen. Vita och lila toner och så ett litet fikonträd.


Ovan de nya krukorna vid vår lounge-del. En uppstammad lavendel och så kritvita pelargoner tillsammans med lila hängverbena. Visst är det lite Provence över vår terass nu? Gillar den stilen kombinerat med skånska stockrosor som är på gång snart.





Vi hann också med att plantera en hel del örter; gräslök, rosmarin, timjan, bladpersilja, mynta, citronmeliss, oregano. Älskar att gå och dofta på örterna och klippa med lite till marinader och dekorationer.


Summa summarum en riktigt underbar helg igen. Vi har grillat varje kväll och suttit ute och ätit och njutit av den svenska försommaren. Stannade även över söndagsnatten för att kunna njuta kvällen i vårt paradis. Steg upp tidigt imorse och körde in till jobbegt. Det är det värt! 

Det var mycket trädgårdsnytt denna gång - Lite nytt inomhus får ni se snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar