måndag 6 juni 2011

I planteringstagen

Bloggar från den soldränkta terassen denna ljuvliga nationaldag. Med risk för att vara tjatig men visst är det otroligt vilken tur vi har med vädret denna långhelg??? Femte dagen i rad med sol och klarblå himmel, det är bara att njuta i fulla drag.

Igår hade vi planteringsdag. Vi hittade superfina krukor i den nyupptäckta butiken "Gröna Butiken på Orelund" - där man säljer egenodlade grönskar och en massa goda delikatesser - plus lite krukor och annat fint.

Så sen bar det iväg till plantskolan igen och vi köpte bland annat en uppstammad vit ros som vi planterade i den största av krukorna och även lite fina sommarblommor, ett fikonträd, jordgubbsplantor och lite fler örter. Vi är som nybyggare på nytt och det är jättekul!


Här står jag framför den nyplanterade rosen i sin fina stora kruka. Ni vet ju att jag är väldigt svag för vita blommor så jag är överlycklig över den här skönheten. Ser fram emot dess blomning redan!


Mannen framför stora stenen på terassen som nu kantats med tre nya krukor med små fina sommarblommor i. Han har gjort en jätteinsats med att flytta bort en massa sten mellan garageuppfarterna och de små gästhusen och gjort fina gångar med singel istället så att man inte riskerar att stuka fötterna när man går mellan husen. Det blev jättebra. Syns lite i bakgrunden.



Ett litet jordgubbsland måste man ha på landet. Här är början på vår odling. Små rara gubbar är redan mogna och vi har provsmakat de små sötingarna. Drömmen är såklart att odla en massa annat gott men en sak i sänder var det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar