tisdag 7 februari 2012

Tisdag i Indien

Ännu en dag till ända i Kolkata.
Nya intryck och fantastiska upplevelser.

Efter en intensiv arbetsdag blev det shopping tillsammans med våra söta kollegor från teamet i Indien. Vår privatchaufför körde oss genom stadsdelar, gränder och gator som man knappt tror existerar. Har aldrig sett så mycket smuts och fattigdom och elände någonsin. Man blir så berörd att det inte går att beskriva. Det känns helt absurt att sitta i en luftkonditionerad bil med privatchaufför för att åka och shoppa pashminasjalar och pärlor. Man vill hem och skänka halva lönen till dessa fattiga människospillror...

Trots detta tillbringade vi 3 timmar med att shoppa sjalar i en butik som vi blivit rekommenderade. Både privat och till kommande företagsevent där vinsten faktiskt kommer gå till välgörenhet. Och inte en europé har vi sett på hela dagen. Man känner sig som ett UFO nästan.

För att inte tala om marknaden vi kördes till för att köpa kryddor. Vi hade en springpojke som bar alla våra kassar medan han snirklade oss runt i smala smutsiga gränder och marknadsstånd fram till världens minsta lilla stånd som sägs ha typ Indiens bästa kryddor. Gosh, jag undrar hur säkra vi var där egentligen...

Det blev en massa curry, Garam Masala, svartpeppar och saffran så nu ska här lagas mat i långa banor till Tildas Kök och Vin!







Trevlig kväll på hotellet med trevliga kollegor. God mat, gott vin, prat och skratt. Jag är så övertrött så nu kan jag förmodligen inte kan sova inatt heller. Som tur var funkade inte mailen ikväll så jag kunde inte sätta mig att jobba annars hade man väl blivit sittande ett par timmar till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar