torsdag 19 juli 2012

Gästhuset och lite fix

Å regnet det bara öser ner...
Det här måste vara den sämsta sommaren på länge. Har varit en tur i Simrishamn och handlat och fixat. Sitter och äter kardemummaskorpor med smör med havssalt - sött och salt och mycket gott - och tittar ut på regntunga skyar och dyngblöt terass.

Tyst och tomt i huset blev det när våra gäster åkt hem. Knäppte några bilder på ett av gästhusen precis innan de skulle komma.





Igår fick vi vår nya tvättmaskin installerad. Härligt! Den går redan för fullt.
Uppe i ottan idag för att ta emot elektrikern för att byta och flytta eluttag i köket nu när vi ska kakla om. Han fixade också så att alla fula sladdar som låg ovanpå köksskåpen nu ligger inuti skåpen istället. Det betyder att vi äntligen kunde ta bort de fula "vinställen" som låg ovanpå skåpen. Jippie!!!

Vi slog på stort och har även beställt en ny köksfläkt. Lite bredare, lite snyggare, mycket nöjdare.


Olivträdet har flyttat ut på terassen där det verkar trivas och frodas. Väntar med spänning på olivskörden till hösten, hi hi. Den fick även en större kruka i terracotta och en likadan till bambun. En liten första och försiktig början på en Medelhavsinspirerad trädgård tror jag minsann.

Ikväll kör vi torskrygg med Philiadelpiaost, kapris och soltorkade tomater. Och så en stor skål jordgubbar till efterrätt. Får passa på medan det fortfarande är säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar