onsdag 12 augusti 2009

Bokrecension: Lyckan, kärleken och meningen med livet


Titel: Lyckan, kärleken och meningen med livet
Författare: Elisabeth Gilbert

Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon har en man, ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn – men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att söka efter det hon verkligen vill med livet.

Kommentar
Det här är en bok som jag verkligen kan rekommendera, det är en måbra bok på hög nivå! Den handlar om författarinnan själv, Elizabeth Gilbert. Efter en jobbig period i livet bestämmer hon sig för att under ett år fokusera på sig själv och sitt välmående. Hon delar in året i 3 lika stora delar och tillbringar tre månader i Italien, tre månader i Indien och tre månader på Bali, Indonesien. Läsaren får följa med henne under detta år av utmaningar och insikt. Det är en hoppingivande historia som tar en med på en inre och en yttre resa och får en att fundera kring sitt eget liv och sina val.

Första meningen
"När man reser i Indien - speciellt till någon helig plats eller ett ashram - får man se att många människor bär bönehalsband. Man får också se många gamla foton av nakna, magra och skrämmande yogier (och ibland rent av välfödda, vänliga och gladlynta yogier) som har halsband de också."

*****

1 kommentar:

  1. Hur var det nu? 9 + 7 = 12 och 3 + 3 + 3 = 12? Får jag sällskap i första klassen ;-)...?

    SvaraRadera