lördag 22 augusti 2009

Bokrecension: I de lugnaste vatten

Titel: I de lugnaste vatten
Författare: Viveca Sten
.
Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En manskropp inlindad i ett fisknät flyter i land på öns västra strand.En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad på ön och Thomas Andreasson från Nackapolisen får ta sig an fallet. Ledtrådarna är få. Vad hade de döda för anknytning till Sandhamn? Vilken är den felande länken? Plågad av förlusten av sin nyfödda dotter och ett havererat äktenskap kastar sig Thomas in i utredningen. Till sin hjälp har han barndomskamraten Nora Linde, som är fritidsboende på ön.En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar allt mer. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo ....
Kommentar
Det här är en deckare i sann Camilla Läckberg anda. Byt ut Fjällbacka mot Sandhamn så är man nästan i hamn, om man får säga så... :-)
Men jag gillar den. Den är så där mysigt småputtrig som Läckberg deckare. Utöver mordhistorien i centrum är det mycket miljöskildringar och relationer och vardagsliv.
.
Viveca Sten är chefsjurist på Posten och har tidigare skrivit en rad juridiska fackböcker och det här är hennes skönlitterära debut. Jag kommer definitivt att läsa tvåan: " I den innersta kretsen".
Första meningen
"Kom hit Pixie, kom hit! Mannen tittade irriterat efter taxen som satte av längs stranden. Visserligen hade hon varit instängd på båten i flera dagar men lite disciplin borde hunden visa. Egentligen skulle hon hållas kopplad. På Sandhamn i Stockholms skärgård fick inga hundar springa lösa på sommaren, men han hade inte hjärta att följa påbudet när tiken var så lycklig över att få springa fritt."
****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar