fredag 7 augusti 2009

Spenat- och ricottafyllda pastaknyten

med ruccoloapesto, kantareller och kallrökt skinka



4 pers

2 paket spenat- och ricottafyllda pastaknyten
1 scharlottenlök
färska kantareller efter tycke och smak
4 skivor kallrökt skinka av god kvalitet
Ruccola till garnering
Riven parmesan

Ruccolapesto:
1 dl olivolja
1 paket ruccola
1 vitlöksklyfta

Mixa ruccola, olivolja, vitlök och lite salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Lägg skinkan i teflonpanna och rosta lätt.
Hacka lök och rensa kantareller och stek gyllenbruna.
Lägg upp på tallrikar, strö över parmesan och ruccola och servera genast.


Vintips
Capitelles des Mourges, rosé 2008
Ett stramt, balanserat och syrligt rosé med ganska stor fyllighet av röda bär passade utmärkt till denna rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar