tisdag 24 november 2009

Kycklingfilé med parmaskinka



4 pers

4 kycklingfiléer, gärna tunnstyckad men ta då dubbelt så många
4 skivor parmaskinka
salt, peppar
2-3 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor

Bryn kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra.
Linda in filéerna i parmaskinka och placera i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök.
Häll blandningen över kycklingen.
Sätt in i ugn på 200-225 grader 15-20 minuter.

Servera med ris smaksatt med gurkmeja.

Vintips
Indomita, Pinot Noir, 2008. Enkelt, gott. Ett fynd för 69 kr! Passar utmärkt till lättare rätter som kyckling.

2 kommentarer:

  1. Gud, så gott det låter och ser ut!!!! Jag äääälskar din blogg, blir super -inspirerad. Underbar advents-ljusstake, vill ha, vill ha.
    Kram Marie
    Ps Jag ska sluta att köpa mat- och inredningstidningar, jag ska läsa din blogg i stället Ds

    SvaraRadera
  2. Tack min rara vän, vad glad jag blir för dina snälla ord! Nu blir jag än mer inspirerad till att fortsätta! Bamsekram Marie

    SvaraRadera