tisdag 24 november 2009
Kycklingfilé med parmaskinka
4 pers
4 kycklingfiléer, gärna tunnstyckad men ta då dubbelt så många
4 skivor parmaskinka
salt, peppar
2-3 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
Bryn kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra.
Linda in filéerna i parmaskinka och placera i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök.
Häll blandningen över kycklingen.
Sätt in i ugn på 200-225 grader 15-20 minuter.
Servera med ris smaksatt med gurkmeja.
Vintips
Indomita, Pinot Noir, 2008. Enkelt, gott. Ett fynd för 69 kr! Passar utmärkt till lättare rätter som kyckling.
Etiketter:
Recept och vintips
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Gud, så gott det låter och ser ut!!!! Jag äääälskar din blogg, blir super -inspirerad. Underbar advents-ljusstake, vill ha, vill ha.
SvaraRaderaKram Marie
Ps Jag ska sluta att köpa mat- och inredningstidningar, jag ska läsa din blogg i stället Ds
Tack min rara vän, vad glad jag blir för dina snälla ord! Nu blir jag än mer inspirerad till att fortsätta! Bamsekram Marie
SvaraRadera