söndag 15 augusti 2010

Leverpastejtricket



Som ni kanske vet går Wilma på pencillin eftersom veterinären tror att hon har lunginflammation. Tricket är att gömma pillren i maten och fick rådet att gömma i leverpastej. Toppen! Det är en av Wilmas favoriter. Vi köpte hem massor av leverpastej och första pillret slank ned innan vi hann blinka.

Nöjda och glada tänkte vi att det här var ju en baggis. Men nej... nästa morgon ratade Wilma leverpastejen hur mycket vi än trugade och lockade. Nu får vi äta leverpastej på längden och tvären ett tag framöver. Pasta då tänkte vi - penne - där vi kan gömma pillret i mitten. Jag satte igång att koka penne för glatta livet, stora portioner, som vi bara skulle kunna ta fram vid varje tillfälle. Petade in pillret och serverade fram. Smarta vovven sorterar då ut lilla pillan och äter med god aptit upp all pastan...

Jaha, fler favoriter då? Gurka, javisst! Anders borrade små hål i gurkbitar och stoppade igen. Det gick sådär. Vissa bitar slank ned medan andra sorterades ut. Tålamod, tålamod, till slut hade vi lyckats få i henne alla bitar. En kvart senare spydde hon upp allt. På't igen.

Nästa tillfälle fick gourmethunden varmrökt lax med små igenmurade gurkbitar och se där hade vi tricket. Allt slukades snabbt, inte en smula kvar. Resten av pencillinkuren har det därmed gått åt åtskilliga mängder varmrökt lax.

Nu hoppas vi bara att Wilma snart ska bli frisk. Hon är mycket piggare och gladare men hon rosslar fortfarande mycket - värst är det om natten och matte har sovit uselt i över en vecka. Och imogon börjar vi jobba, det känns inget vidare. Det är tur vi har nära hem så vi kan gå hem på lunchen för det mesta i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar