200 gram oxfilé
200 gram champinjoner eller kantareller
1 halv purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk fransk senap
1 dl hackade basilika eller persilja
50 gram parmesanost
1. Koka pennen enligt anvisningar på förpackningen.
2. Skär oxfilén i strimlor.
3. Strimla purjolök, hacka lök och vitlök.
4. Bryn köttet i en panna. Tillsätt svamp och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
5. Häll i grädde, creme fraiche och senap. Låt puttra några minuter.
6. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
7. Tillsätt basilika eller persilja.
8. Blanda med pastan och servera med nyriven parmesan.
Vintips
Till denna rätt ska det såklart vara en riktig italienare. En Chianti!
Vi drack en Chianti Ricasoli Castello di Brolio från 2001. God men fortfarande sträv, kan ligga ett par år till...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar