lördag 24 juli 2010

Köksbestyr och pizza från Friden

Efter två dagar i stan är vi nu tillbaka i lugnet på Österlen igen. Vi vaknade till smattrande regn och 12 grader - lite skillnad mot hur semestern sett ut tidigare... Jeans och tröja åkte på för första gången på flera veckor. Var en sväng hos Louise Ebbmar i Södra Mellby och tittade på keramik innan vi körde till Simrishamn för att storhandla.

Igår morse steg vi upp tidigt. Jag började med en joggingrunda i parken och Anders fixade lite på jobbet. Sen körde vi en runda för att titta på tapet och kakel till köket. I början av september kommer vårt nya kök och det ska bli så himla roligt. Vi har ju inte varit nöjda med vårt kök - det var faktiskt det som fick oss att tveka lite på lägenheten - men att slänga ut ett nytt kök har heller inte känts riktigt aktuellt. Men nu har vi bott in oss i lägenheten, som vi verkligen älskar och stormtrivs i, och kommit fram till att göra om köket skulle bli ett otroligt lyft för hela lägenheten. Köket är valt, det blir högglansigt vitt med stora lådor och svart granitskiva och lite annan planlösning. Det gamla ska vi försöka sälja på Blocket när vi är tillbaka i stan igen om en vecka.

På ena väggen upp mot takfönstret och ovanvåningen kommer vi inte att ha skåp utan bara hyllor och på den hade vi tänkt en fondvägg med tapet. Vi har kollat in ett par alternativ som vi ska smaka lite på.

Sen är det kakel... Ska det vara mosiak, glasmosaik, stavar, glasskiva..??? Efter besök på ett antal olika kakelaffärer är vi mer osäkra än någonsin. Vi ska försöka smälta intrycken och föreställa oss hur det kan bli - för snart är det dags att bestämma sig.

På kvällen hämtade vi 'världens godaste pizza' från Friden. Minst en gång om året måste man äta pizza där :-). Vi tog en med räkor, kräftstjärtar, avokadocreme och stenbitsrom och en med fänkålssalami, lufttorkad skinka, grillad paprika och balsamicomarinerad lök. De här pizzorna är inte lik några andra pizzor - för de som vill slå på stort finns till och med pizza med halv hummer och en variant med löjrom.




Efter maten satte vi oss i varsin stol i hörnan där det gamla förrådet som vi rivit tidigare stod och njöt av de sista solstrålarna innan vi flyttade in och körde ett parti Trivial Pursuit - ingen vann - vi körde fast på kultur- och vetenskapsområdet tills vi var tvungna att ge upp och ögonen gick i kors.
.

1 kommentar:

  1. Jag tror att "Edith tycker om såna pizzor med löjrom och hummer"... ;-)

    SvaraRadera