söndag 24 oktober 2010

Weekend i Stockholm

Vi har haft en mysig weekend i Stockholm. Jag åkte upp med flyget i fredags efter jobbet och mötte upp Anders som checkat in på Hotel Anglais. Jag hann knappt slänga in resväskan och byta om på fem minuter eftersom vi enligt A var sena. Så det var världsrekord i ombyte och så satt vi i taxin på väg hem till Lasse och Ulla i Vasastan. Det var bara det att min lätt förvirrade man tagit fel på en timme så istället för att vara sena var vi TIDIGA - så kan det gå!

Hursomhelst efter mycket skratt hade vi en väldigt trevlig kväll i deras helt fantastiska takvåning med otroligt god mat och gott vin (som de för övrigt fått i present av Anders för ett antal år sedan).


Efter en god natt smakade hotellfrukosten gott och det fanns hur mycket som helst att välja mellan - precis som det ska vara när man bor på hotell. Mätta och belåtna var vi sedan redo för en runda på stan.

Vi bodde precis vid Humlegården och Stureplan så det var bara att traska ut i shoppingen. Det var jättelängesedan jag var inne i Stockholms city så det var jättemysigt att gå och shoppa. Vi var på Stockhome, NK, PUB, Bruka, Mathilde och Sturegallerien bland annat. Det blev inte så mycket shopping utan mest tittande. Inne på Stockhome hittade vi en trevlig liten krok/hängare som man kan sätta på väggen och hänga smycken på. På Bruka hittade vi fantastiskt fina tallrikar och skålar men det är ju inte det lättaste att få med sig hem på flyget så det blev inget med det. Vi får ta bilen nästa gång!

Sen hittade vi födelsedagspresent till Edith men det kan jag inte berätta här för jag vet att lillstumpan läser Mians blogg då och då :)


R.O.O.M har öppnat en hel våning högst upp på PUB. Massor av fin inredning. Och kolla - en sådan här lampa har ju vi hemma!

Efter några timmars shopping och lite gott kaffe på Coffee by George var det dags för vinprovningen som anordnades av Sydafrikanska Vinklubben där vi träffade Lasse och Ulla och två andra par. Man fick sitt vinprovarglas och sen var det bara att sätta igång provningen. Oj, oj, oj... vi provade säkert 50-60 olika viner och det var några riktiga höjdare som vi blev sugna på att beställa.


Snurra, dofta, smaka.


Det blev några glas...


Här har jag visst hamnat i champagnebaren.


Innan middagen blev det en liten barrunda.


Middag på Pontus och det är ju inte fy skam. Jag har faktiskt varit där en gång förut så man kan nästan säga att det är mitt stamställe, ha ha. Otroligt häftig restaurang med supercool design och inredning och helt fantastisk mat. (Ni vet, det var där Kattis & Co bjöd sina gäster på mat och samtal). Jag åt en sotad lax med löjrom och mandelpotatispuré och massor av goda tillbehör som var helt fantastiskt god. Anders åt hälleflundra med någon böcklingpuré i tunnbrödskorg som också var en fantastisk skapelse. Vi beställde lite olika rätter hela gänget och allt såg lika gott ut.


Sen blev det kaffe och konjak hemma hos Lasse och Ulla. Vi spelade "När och fjärran" - tjejer mot killar och det blev seger för den manliga halvan.



Men vi var snyggast....

2 kommentarer:

  1. Edith gissar på att Mian köpt vin i födelsepresent till henne???? Tycker gott att ni kan vänta några år innan ni börjar köpa ut till henne.....

    SvaraRadera
  2. Ja men en Petrus säger hon väl inte nej tack till ;-)

    SvaraRadera