onsdag 1 augusti 2012

Ystad och Kåseberga

Nu är vi inne i en härlig period när man inte riktigt vet vilken dag det är när man vaknar på morgonen. Och sover länge på morgonkvisten gör vi allihop. Och sen långfrukost på det...

Igår körde vi lite vinprovning på italienska röda viner till middagen. Vi åt först carpaccio på oxfilé med marinerade kronärtskockor, limedressing och parmesan och till huvudrätt grillad oxfilé med persiljesmör och potatisgratäng med fetaost. Gott som bara den och svårt att utse en vinnare.
Idag har vi varit ute på en liten rundtur. Medan M var hos kiropraktikern i Ystad passade vi andra på att gå en tur nere vid havet vid Ystad Saltsjöbad. Solen sprack upp på vägen och det blev varmt och härligt i luften.

Salta vindar ute på bryggan.

Spanar ut över horisonten.

Lunch på Vendel by the Sea i Kåseberga. Härligt att sitta i solen på det stora trädäcket och blicka ut över det stora blå medan vi slevade i oss fisksoppa med chiliaioli och stekt sill med nypotatis och lingon.


Har just svängt ihop en kantarellpaj med Västerbottenost som jag inte testat tidigare. Vi tänkte ha den till lite kräftor ikväll. Kommer upp på Tildas Kök & Vin snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar