torsdag 2 augusti 2012

Tjuvstart på kräftpremiären och flygande parasoller

Gårdagen bjöd på kräftpremiär.
Det är verkligen något visst med de där första röda små rackarna. Vi ville bjuda J&M på lite kräftkalas innan de åker tillbaka till Malta så vi tjuvstartade lite i år. Köpte ICAs kinesiska jumbo och det var riktigt goda. Stora, röda och smakrika. Så addade vi några havskräftor och jag gjorde en supergod kantarellpaj. Och så öl och snaps förstås. Och lite snapsvisor.

Här har vi dukat upp med diverse läckerheter och snart är det dags att sörpla i sig.

Ännu en bild från Vendel by the sea i Kåseberga där vi smaskar i oss fisksoppa och inlagd sill i solskenet. Riktigt, riktigt gott!


Idag när vi satt i godan ro på terassen i solen och läste, surfade och pratade kom plötsligt världens kastvind och tog tag i ena parasollet som lyfte med stång och allt, flög upp på taket och knäckte ett par takpannor för att sedan dyka ner en millimeter från bilen och sen upp en sväng till och sedan landa bredvid bilen igen. Allt gick så snabbt så vi hann knappt reagera. J gjorde ett tappert försök att grabba tag i parasollet likt en Mary Poppins med det var för starka krafter för att bemästra.

Vi lyckades dock fånga den flygande parasollen innan den for vidare och förstörde halva Vik och få i den i förrådet och kunde konstatera att bilen i alla fall inte blivit skadad. Allra högst upp på taket hade takpannorna flyttat på sig och gått sönder. Med tanke på min skräck för stegar (där nära och kära råkat ut för olyckor) så var det bara att försöka få tag i någon takläggare eller dylikt som kunde hjälpa oss. Fem minuter senare var det grannens tur att jaga rätt på sitt parasoll som flög iväg över ägorna.

Senare på eftermiddagen satt vi på terassen när en av grannarna kom förbi och han tittade på eländet och sa att det kunde han lätt fixa. Likt en Spindelman de luxe in action for han upp på taket, flyttade takpannor och klättrade högt, högt upp medan jag stod och vågade knappt titta. Fem minuter senare var det fixat och vi kunde pusta ut och känna att där sparade vi nog en liten slant också. Underbart med hjälpsamma grannar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar