söndag 1 augusti 2010

Staborna hemma igen

Jaha, då är vi alltså "stabor" igen. Det är mysigt att vara hemma i lägenheten igen och skrota runt och pyssla lite. Tvättar, stryker, gör rent torktumlaren, sorterar gamla tidningar... Anders sätter upp en ny spotlight i köket. Ute är det molnigt men varmt, tassar runt barfota i en tunn sommarklänning, härligt!

I torsdags var vi som sagt hos Harry & Marie tillsammans med Magnus & Marianne och Kjell & Eva. Vi hade en jättetrevlig kväll med god mat och många glada skratt. Vi fick också uppleva en ny företeelse när det gäller drinkar - fördrink och för-fördrink. Vi var lite halvlulliga redan innan det var dags för förrätten.

Lite sega i fredags städade vi huset och packade ihop och åkte hem till stan igen. Foffe och Elle kom över en stund på kvällen och vi åt varma mackor.

Gårdagen startade med en löptur i parken. Det är charmigt att springa i stadsparken också även om det ju inte slår havet i Vitemölle. Sen var vi och handlade och trots att vi nu bara är två i hushållet lyckades vi ändå komma hem med sex stora kassar, vi har visst inte lärt oss än...

På eftermiddagen var vi i Riseberga och hälsade på Mats med familj hemma hos mamma & pappa. Vi hade med oss glassbåtar som slank ner som smör i solsken. Idag åker Mats, Kristi, Adam och Erik hem till Budapest igen medan Emma stannar kvar i Sverige en vecka. På fredag kommer Mats igen och då är det dags för vår årliga kräftskiva hemma hos oss.






På kvällen åt vi skaldjurspaté, följt av rödingfilé med färskpotatissallad med löjrom och jordgubbar med limesocker. Recept på fisken, potatissalladen och desserten finns på Tildas Kök & Vin om ni får lust att prova.

Och så skaldjurspatén. Gör så här; Stick in fötterna i ett par flip-flops och traska ned till hoddorna vid muséet, köp några skivor god paté och lite romsås av någon av de glada fiskarna. Lägg upp på tallrik och korka upp en god flaska Chardonnay. Ha, ha, ibland får man fuska lite även om man har en matblogg...


1 kommentar: