tisdag 17 maj 2011

En syrénberså skulle man ha

Efter allt regn doftar parken förföriskt av syréner. Det är en doft som gör mig varm i hjärtat, det doftar sommar och minner om skolavslutningar och långa sommarlov. Jag blir väldigt sugen på att plantera en syrénberså i huset. Lila och vita syréner, vacker vit singel och en romantisk hammock. Där skulle man kunna sitta och gunga stilla med en kopp kaffe i handen. Eller lägga sig ner och bara filosofera lite....


Helgen i Lilla Vik var härlig. Johan och Martina var på besök och vi hade så mysigt. Långa promenader med hundarna längs stranden och i skogen. Wilma trippade så fint längs stigarna medan Zelda for som en gasell överallt, vilken energi den vovven har, helt otroligt. Vi grillade och kunde till och med sitta ute en stund och ta en drink och på söndagen intogs lunchen som bestod av grekisk sallad, grekiskt bröd och tzatziki ute på terassen. Och nu är ena gästhuset alltså invigt. Marimekko-huset :-) Sängborden i det andra gästhuset blev superbra när de målats vita så nu blir det snart lite piff i det marina huset också.

A har monterat musikanläggning och fått upp högtalare så nu kan det spelas utav bara tusan i huset. Och Spotify fungerar hur bra som helst - jippie!



En liten titt på vardagsrummet. Soffan är IKEA:s Ektorp som fått nytt fräsch överdrag. Den här soffan finns i många svenska hem och jag tycker den är riktigt fin och framför allt väldigt prisvärd. Kuddarna kommer från Designhouse Stockholm och motivet är Stig Lindbergs Lustgården. Pläd från Åhléns.



På soffbordet skålar från Marimekko där det slinker ner en och annan godisbit. Smidesljusstakar Lagerhaus och finaste lilla ljuskoppen som Edith gjort.


Spisen har fått keramiska stenar i botten i grått och vitt som verkligen blev mysigt. Nästa projekt blir att måla den lilla köksön i antikvitt och köpa lite korgar till hyllplanen. Pappa Picassos tavla har fått flytta ut i vardagsrummet så den ska synas ordentligt.


Den här fina lyktan fick vi av Johan och Martina i inflyttningspresent. Funkar både ute och inne. Det roliga var att jag i fredags hade stått och tittat på just den lyktan när jag handlade sängkappa och lite kuddar men tyckte att det blev lite för mycket och tänkte att jag får avvakta med den ett tag till. En dag senare packar vi upp precis den lyktan och gissa om det blev jubel!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar