måndag 23 maj 2011

Njutit helg

Har njutit härlig helg i Lilla Vik. Även denna helg stannade vi ända tills måndag morgon. Det är verkligen värt att gå upp i ottan för att kunna njuta hela söndagen på landet. Även om det var ett sjuhelsikes åskväder som drog förbi igår kväll. Men vad gör det när man kan sitta inne med tänd brasa och massa ljus och äta god mat? Fast sen fick man ut och traska med Wilma förstås...


En tekokare ur OBH Nordicas serie Chili fick följa med oss till huset denna gång. Nu kan vi dricka både gott kaffe ur Nespresso-maskinen och koka upp tevatten snabbt och smidigt. Ja, ser ni förresten vad som står i köksfönstret?


Underbara liljekonvalj som det är fullt av i skogen bakom äppellunden. En av mina absoluta favoritblommor och påminner om att det snart är Mors Dag!


Fick investerat i en sängkappa till sängen och visst blev det bra när man slipper se det fula frottéöverdraget. Sovrummet är supermysigt tycker jag. Överkastet är från Norrgavel och kuddarna från Day Home. Tavellist IKEA och fina tavlor har sonen hjälpt oss tillverka.

I lördags morse tog jag årets första löptur, laddad till max. Det var inte helt katastrof med kondisen men den har definitivt varit bättre.... Gick ut rätt lugnt med en inte alltför lång runda och njöt av att springa på nya stigar. Och ja, jag har världens träningsvärk!!!

Det har blivit massor av grillat i helgen igen. Bland annat lax i foliepaket med lime och honung (recept kommer) och härliga fiskspett med lax, pilgrimsmusslor, marulk och tigerräkor samt färskpotatis och romsås, mums (recept finns på Tildas Kök & Vin).

Btw så har jag lagt upp ett smarrig recept på sparrissoppa i dessa primörtider.


Pågående projekt i huset är just nu målning av "huggekubbe"/köksö. Ful furusak ska bli antikvit och fin. Vi målar också en gammal furubokhylla till ett av gästrummen i samma färg. Riktigt roligt och mysigt att måla möbler. Sängborden blev superbra så nu kör vi vidare.

Köpte en jättefin gammeldags spegel till marina gästrummet. Den får ni se när den kommer upp. Hoppas hinna åka till IKEA någon kväll i veckan och komplettera med lite lampor och annat till detta gästrum inför nästa helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar