tisdag 3 maj 2011

Sköna maj välkommen!

Härligt att det redan är maj månad, tiden bara springer iväg! Fast tusan vad kyligt det blivit igen, det har ju till och med SNÖAT både i Stockholm och i Göteborg idag...

Valborg firades i nya huset på underbara Österlen. Det är så fantastiskt mysigt att komma ut till lugnet och stillheten där. Man glömde nästan bort att det var Valborg eftersom det var en "vanlig helg". Vi hann inte leta upp någon brasa utan värmde oss med bubbel och brasa inne istället!

Förra Valborg firades i Bologna i Italien. Då satt vi i solen på piazzan och drack champagne och åt snittar så det var bara att försöka toppa det!




Och det gick rätt bra! I loungen på terassen dukade vi upp med champagne, crostini med kronärtskockspesto, stora oliver och goda chips. Solen värmde på bra fram på eftermiddagen.

Lite senare mot kvällengrillade vi spett med oxfilé och kabanoss-korv, grönsaksspett med paprika och zuccini och pestofyllda champinjoner med västerbottenost. Till det färskpotatis och fetaost- och soltorkadtomat-röra. Herregud så gott!


Vi börjar bo in oss riktigt nu. Tavlor har kommit upp på väggarna och soffor och sängar har piffats med kuddar. Sänglampor på plats, rullgardiner upp. Gästrummen bäddas och piffas. Ska fortsätta nästa gång. Åh, vad jag älskar att greja och dona och planera i huset. 


Att bo mitt emot en golfbana gör mannen sugen på att börja igen. Han var ute och testade svingen lite på de nyklippta ägorna. 

I trädgården finns mycket att göra men det är ingen brådska med den. Jag är mycket bättre på att planera inredning än trädgård kan man konstatera. Svårt det där tycker jag. Ett staket står på önskelistan men vad ska man ha? Vad passar in i omgivningen? Tål att ta sig en rejäl funderare över.

Har hittat jättemysiga promenadvägar genom knoppande äppellundar. En lisa för själen att vandra runt där och njuta av naturen långt bort från storstadens brus.

I övrigt kan jag tipsa om mumsiga lammfärsbiffar fyllda med bacon och färskost som provades för ett tag sedan. Finns på Tildas Kök & Vin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar