lördag 8 september 2012

Trädgårdsprojektet: schaktning pågår

Oj, oj, oj, vad ska det bli av det här då....?


Nu är vi igång med trädgårdsprojektet!
Hela veckan har det schaktats och grävts och flyttats i vår trädgård och jag är imponerad av hur mycket de faktiskt hunnit med på en vecka.


Allt gräs är bortsckaktat, kullen borta, stenarna flyttade. De har jämnat ut marken och lagt ut gångar och grävt diken för murar och häckar och odlingsbäddar. Och grävt ur för orangeriet och pergolan. Stora högar med lecablock står placerade lite överallt.

Idag på morgonen hade vi möte med projektledaren igen och allt flyter på som det ska.


Det ni ser främst på bilden nedan är utgrävning för upphöjda odlingsbäddar som ska muras med lecablock och sedan putsas och målas vita. Här ska vi odla massor av kryddor och annat smått och gott. Timjan, citrontimjan, rosmarin, mynta, salvia, dragon, persilja, gräslök..... Mmmm, jag riktigt känner doften framför mig.

Bakom det kommer fyra parterrer, som är som en slags rabatter med gångar av ljus singel emellan, som ska kantas av låg häck och fyllas med bland annat rosor och kanske lavendel och annt fint. Som en riktigt gammaldags italiensk trädgård.


Och det här ska bli ett orangeri med vita putsade väggar och stora glasdörrar där vi ska sitta och äta och dricka vin och mysa samt förvara våra Medelhavsväxter i på vintern.


Ja, det här var en första sneak-peak. Har inte berättat allt än. Fortsättning följer snart igen.

Ikväll blir det kräftskiva här i Casat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar