fredag 29 april 2011

Full fart mot helgen

som vi brukar säga! Dålig uppdatering på sista tiden men jag har varit krasslig... Tror vi åkt på lite otäcka Budapest-baciller igen minsann. Både C och jag har varit magsjuka och haft hög feber. Urk och fy.


Piggare variant av mig idag: Jeans Esprit, typ 100 år gamla men en sommarfavorit, långt linne Rosebud och tunika Odd Molly. Nu är det snart dags att packa väskorna för en helg i Lilla Vik igen - UNDERBART ska det bli att komma dit igen.

Vi var ju där hela påsken, förutom en snabbvisit i Malmö på långfredagen när det var sedvanligt barnkalas för syskonbarnen från Budapest kombinerat med påskfirande med familjen.


Poolen är avtäckt - då är det VÅR! Det bjöds på äggjakt och massor av påskmat i Riseberga hos mamma/pappa. Jag var inte snabbast i äggjakten i år men jag fick det SNYGGASTE ägget - ha ha...


Traditonsenligt gick vi igenom en och annan av våra snapsvisor. Och det är MÅNGA.... 


Pappa och Christoffer tar i från tårna. Det är allt från Evert Taubes Fritiof och Carmencita via söta barnvisor till Kåta Maja när la Familia rockar loss.


Emma verkar tycka vi är något pinsamma. Edith, 2 1/2 kan redan de flesta av låtarna. Erik och Adam fick varsitt par coola badshorts med pirater på och Emma fick ett armband med lite fräcka berlocker. Och Eddan fick Pippi-klänningen som syns på bilden. Och så lite godsaker till våra kära ungdomar förstås.

På natten körde vi tillbaka till huset i Lilla Vik i en bil som var galet lastad med en massa inköp från det stora varuhuset. Påskdagen var iskall på just Österlen, i övriga landet var det supervarmt, så vi passade på att ta en dag inne och skruva ihop möbler och fixa i huset.


Vårt matrumsmöblemang som vi tidigare hade i lägenheten blev helt perfekt i nya huset. Här ser vi fram emot många härliga middagar. I bakgrunden syns köksön (visar tydligare senare) som vi köpt på IKEA där vi får lite extra utrymme för kaffekokare och annat plus bra hyllor under.


Från andra hållet. Det gamla hörnskåpet från 1815 ska målas i en fin antikvit färg. Det blir bra va?


Äntligen kom utemöblerna på plats och vi är så nöjda. Här ser ni loungedelen av terassen. Kan ni se oss sitta här i kvällssolen och sippa på ett glas kallt SB?



På påskdagen kom våra första gäster och hälsade på oss. Mysigt! Vi fikade och grillade sedan fiskspett och grönsaksspett tillsammans med nypotatis och romsås. Till efterrätt jordgubbar och glass. Somrigt värre!

Vi fick champagneglas i inflyttningspresent och världens underbaraste trädgårdshandskar i rosa mocka med rosor på av Ullis/Johan/Edith och en oregano-planta som blir först ut i kökslandet. Titta är de inte helt ljuvliga så säg, det står TILDA på dem tycker jag!



Nu önskar jag er en skön fredagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar