lördag 17 januari 2009

17 januari 2009 - världens mysigaste picnic och smygfirande

Idag tog vi bilen till Franchoek där vi började med att strosa runt i butiker. Anders köpte ett par blå Polo linnéshorts. Vi hittade ett ställe som sa sig ha "very famous coffee" och det stämde bra det för det var något av det godaste kaffe vi någonsin druckit!




Franchoek är en väldigt charmig liten ort med fina hus och många restauranger. Vi körde till dagens första vinprovning på Graham Beck. Väldigt modern och fräck inredning! Vi provade flera olika sorters vin, både mousserande, vita och röda.


´


Sedan hade vi en helt fantastiskt mysig picnic-lunch på Boschendal. Man satt i en stor park vid små bord under parasoller och köpte korgar med massor av mat. Verkligen supermysigt! Vi var så mätta att vi knappt kunde förflytta oss till vinprovningen på Boschendal...






Eftersom många restauranger i Stellenbosch har stängt på söndagar hade vi bestämt att vi skulle fira min födelsedag på lördagen istället, dvs idag! Anders hade beställt bord på Tokara. Vilket härligt ställe! Först blev det ett glas Sauvignon Blanc på deras terass med utsikt över vinrankor och man kunde se ända till False Bay. Otroligt vacker solnedgång!




Middagen bestod sen av vattenmelon/fetaost/pistagenötter på salladsbädd (det var min förrätt) och skaldjurscocktail med avocado (Anders). Till huvudrätt lammsadel i en ljuvlig sås. Till efterrätten kom servitrisen in med en stor chokladkaka med ljus och Happy Birthday skrivet i choklad på tallriken - en riktig Tilda-efterrätt :-)






Puss- tack för en underbar födelsedag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar