lördag 10 januari 2009

10 januari 2009 - mot bushen!

Mot nya äventyr! Nu var det dags för bushen! Anders mådde bättre igen och efter frukost rullade vi ut ur Port Elisabeth mot Kenton on Sea där vi inspekterade stranden innan det var dags för Kariega och safari. Mjuk sand och häftiga sanddyner.




På vägen upp mot Kariega såg vi både giraff, gnuer och en massa antiloper. Vår guide Jo mötte oss i receptionen och visade vägen till vårt hus. Wow så häftigt, superlyx mitt ute i bushen. Jättestort hus och terass med egen pool, helt ok :-)´




Vi åt en stadig tre-rätters lunch och relaxade lite vid poolen innan det var dags för vår första safari-tur. Jo mötte oss med jeepen och vi fick sällskap av 2 irländska par. Fick instruktioner om hur vi skulle sitta och bete oss under turen; inga hastiga rörelser och prata i normal samtalston så är man ett med fordonen och utgör ingen fara för djuren. Lite pirrigt var det allt, nu kunde äventyret börja!



Vi rullade iväg och fick se lejon, elefant, giraff, vit noshörning, zebra, vårtsvin, gnu och massor av olika antiloptyper. I solnedgången stannade vi bland zebrorna och fick vin och snacks. Gissa om vi fotade massor!!??




Hemma på vår lodge fick vi en drink framför en sprakande brasa tillsammans med våra safari-vänner och sen blev det middag under glada och trevliga former där vi pratade om dagens upplevelser. Några timmars sömn innan det var dags att stiga upp 5.30 för nytt safari-äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar