söndag 11 januari 2009

11 januari 2009 - safaritur bland lejon och elefanter

Jo hämtade upp oss med jeepen 6:00. Lite sömndruckna hoppade vi ombord för en spännande tur i gryningen. Vi såg svarta noshörningar, babianer, giraffer, massor av exotiska fåglar och många av djuren från gårdagens tur. Vi körde ned till en flod där vi steg ombord på en flodbåt som sakta gled fram på vattnet.






Hemma igen på vår lodge åt vi en stor frukost och sen tog vi det lugnt, slappade lite (jag somnade i en solstol...) vid poolen och åt en 3-rätters lunch igen. Några busiga apor hoppade omkring i träden utanför och smet in bland borden och försökte stjäla vår mat.

Kl 16:00 var det dags för ännu en safari-tur och vi fick uppleva en hel elefanthjord som passerade förbi bara några meter ifrån jeepen och en lejonflock helt nära - det var helt fantastiskt! Lite kvällsvickning och vin/öl i solnedgången - denna afton i sällskap av gnuer! Sen blev det middag på lodgen med de nya paren, ännu ett irländskt par och ett par killar från Schweiz. Vi åt kyckling Cordon Bleau, cheesecake och olika sorter ost. Till det en Beyersklof Pinotage/Cabernet Sauvignon.







Sen var man rätt mör...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar