måndag 5 januari 2009

5 januari 2009 - idag besteg vi ett berg ...

Vi vaknade till ett helt underbart väder med strålande sol och helt vindstilla. Efter vår frukost på terassen tog vi bilen till Hout Bay där vi gjorde en båttur med katamaran ut till en sälkoloni. De doftade inte parfym precis men det var kul att se sälarna leka och stoja eller ligga och gotta sig i solen. I hamnen shoppade vi några träbestick och styrde sedan kosan mot Taffelberget.



Väl där bestämde vi oss för att klättra upp istället för att ta linbanan. Det var en rätt tuff klättring, långt och brant coh stekande sol men efter 2 timmar nådde vi trötta och svettiga toppen och det var en hänförrande utsikt över Kapstaden och Robben Island. Gissa om vi var stolta att vi klarat klättringen!!







I skrevorna på Taffelberget bor ett litet marsvinsliknande djur som heter Dassie. Taffelberget är det enda stället i världen man kan hitta dessa små rackare. Vi hade tur och fick se flera stycken.




Vi tog en hamburgare och en fruktjuice på topprestaurangen innan vi tog linbanan ner - nån måtta får det vara på strapatserna :-)

Hem och tog en snabb dusch innan vi åkte till Camps Bay där vi åt middag på restaurang Blues vid strandpromenaden. Fick ett jättebra bord och satt och såg ut över havet och solnedgången. Lite som i Cannes eller Nice.



Vi beställde avokado med skaldjur och fisk till huvudrätt. Till det drack vi Constantia Utzig Chardonnay allt medan solen gick ned över havet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar