tisdag 6 januari 2009

6 januari 2009 - shopping i Kapstaden och middag på Belthazar

Efter ännu en fantastisk frukost på Villa Montebello med allt vad man kan önska sig, inklusive stora fat med exotiska frukter och tomat- och mozzarellasallad, packade vi ihop för en dag i Kapstaden. Vi startade med Green Market, en stor marknad med afrikanska konsthantverk och shoppade afrikanska masker, bordstabletter och en liten stenfigur.




Tog en Caffe Latte på ett italienskt café bredvid marknaden innan vi satte oss i bilen igen för vidare färd mot hamnen och Waterfront. Vi hamnade i ett stort shoppingcenter och i vanlig ordning var vi rätt bra på det här med shopping :-) Anders köpte 2 skjortor, shorts, en väska, en keps och en safarihatt! Marie köpte också sig en safarihatt (det är ju ett måste när man ska på safari!) , 2 bomullströjor och ett par shorts. Vi kopplade av med sushilunch och åt supergod lax- och tonfisk sashimi.

Därefter blev det ytterligare lite shopping innan vi tog varsitt glas Sauvignon Blanc (mycket SB blir det visst...) på en restaurang i Waterfront med utsikt över hamnen och Taffelberget.



Lite senare åt vi middag i Waterfront på en restaurang som heter Belthazar som vi hade läst om hemma i en tidning. De är kända för att vara bästa steakhouset i Sydafrika. Dessutom har de 600 sydafrikanska viner att välja mellan, varav 250 på glas!!! Vi käkade Calamari och den var inte dum den. Vi valde återigen SB - Ataraxia - underbart krispig och god. Till efterrätt en brownie med vaniljglass - så god att man nästan svimmade...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar