söndag 4 januari 2009

4 januari 2009 - pingviner, Godahoppsudden och kära vänner

Efter en god natts sömn - en helt underbar morgon! Fantastisk frukost på terassen med allt man kan önska - yoghurt med müsli, färskpressad juice, stora härliga glas sprängfyllda med färska bär, croissanter och scrambled eggs och bacon. Man kände sig som kungligheter där man satt i solskenet på terassen och blev uppassade..





Vi tog bilen till Simonstown och började med varsin Caffe Latte på Berthas. Simonstown var en charmig liten stad med fina hus i pastellfärger, lite Vilda Västern stil! Och så var det ju pingvinerna - så söta! De lever här på en liten strandremsa, lustigt! Det blev många foton.





Därefter styrde vi kosan mot Cape Point och Cape of Good Hope. Mäktigt, häftigt, storslaget. Vi såg busiga babianer på vägen som stoppade upp trafiken.



På hemvägen stannade vi på en vingård - Groot Constantia - och köpte 3 olika vita viner att ha på rummet och 3 röda Pinotage.



På kvällen körde vi in till Kapstaden och träffade Mia och Daniel som var på bröllopsresa. Vi fick tips om en bra skaldjursrestaurang där vi satt på en utegård och beställde stora seafoodplatters. Gott, gott, gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar