lördag 3 januari 2009

3 januari 2009 - Hout Bay

"Vickan" ledde oss till Hout Bay där vi en en superb lunch på Chapmans Peak. Calamarin där sägs vara världens bästa - och vi kan instämma - mums! Till det drack vi ett glas Bellinghams Sauvignon Blanc.



Sedan körde vi upp till Chapmans Drive, vägen var avstängd längre upp pga ras men vi kunde stanna och fota den fantastiska utsikten.



Vi checkade in på Villa Montebello, ett jättecharmigt ställe med fyra rum, jättemysig trädgård och pool. Vi fick ett eget litet hus. Vi packade upp och la oss och relaxade vid poolen och vår värdinna kom med öl och färkspressad apelsinjuice. Vi slappade i varsin solstol och njöt av värmen och Anders tog ett dopp i poolen.



På kvällen åt vi middag på Mariners Warf i hamnen. Vi fick ett fint fönsterbord och beställde in grilled King Prawns med lemonbutter - kriminellt gott!!!! Vi drack en flaska Klein Constantia Sauvignon Blanc, riktigt torrt och krispigt. Till efterrätt blev det Creme Brulée och chokladmousse. Vilken start på semestern!

Och på rummet kan vi dricka gott vin för en spottstyvr - en halvflaska vitt vin kostar t ex 17 kronor och en öl 6 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar