fredag 30 oktober 2009

Ledig fredag

Idag har vi varit LEDIGA - så underbart skönt. När nationaldagen inträffar på en helgdag får vi denna dag innan Allhelgona-helgen som arbetsfri, annars har vi inga halvdagar som många andra företag.
Därför var de ju FREDAG igår, fastän det egentligen bara var torsdag, en skön känsla. Vi började kvällen med att prova ytterligare ett av våra Sauvignon Blanc-viner från Sydafrikanska Vinklubben. Denna gång blev det en Steenberg 2007. Recesion nedan.
Vi lagade en god middag bestående av bresaola med ruccola och pinjenötter till förrätt och hjortstek med potatis- och jordärtskockspuré och en god sås på viltfond och rött vin. Recept och vintips nedan.
Idag har vi bara tagit det lugnt. Sovit länge och mysig långfrukost. Anders var nere på hoddorna och köpte fisk till kvällens fisksoppa. Sen cyklade vi till Maxi och handlade. Gjorde goda mackor till lunch och gick sen ut en runda på stan. Tittade in på Ohlsson & Gerthel och Norrgavel och så var vi på torget och köpte blommor.
Jag gick en långpromenad med Wilma i parken och mötte en jättesöt liten borderterrier på sex månader och också hette Wilma :-)
Nu ska vi laga till en mumsig fisksoppa, passar bra en sådan här lite kylig höstkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar