måndag 26 oktober 2009

Medelhavsbiffar



4 pers
500 gram ox- eller kalvfärs
200 gram soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
200 gram fetaost
2 krm cayennepeppar
1 ägg
salt, peppar

Häll av tomaterna (spara 2 1/2 msk av oljan) och hacka dem fint.
Skala och finhacka vitlöken. Skär fetaosten i mindre bitar.
Blanda samman alla ingredienserna, inkusive oljan. Salta och peppra.
Forma smeten till 8 biffar. Stek dem gyllenbruna i lite smör, 3-4 min per sida.

Servera med tzatziki, potatisklyftor och grönsallad. Eller skippa potatisen och gör en matigare sallad med oliver och fetaost och massor av tomater.

Vintips
Ett rosévin passar bra till denna rätt. Speciellt på sommarens picknick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar