söndag 11 oktober 2009

Mysig familjemiddag

Igår hade vi en mysig familjemiddag med Christoffer och Johan och Martina. Glömde helt bort att ta foton så istället blir det en bild från en picknick i somras med våra goa "barn".
.


Vi började kvällen med ett glas champagne, Bruno Paillard. Finns inte mycket som slår det...



Kvällens meny:
Halv krabba, Pouilly Fuisse 2007, chardonnay från södra Bourgogne
Helstekt oxfilé, rotfruktsgratäng, sparris, Kanonkop Cabernet Sauvignon 2002
Hallonpannacottapaj och kaffe

Efter maten kollade vi på ödesmatchen i fotboll mellan Sverige och Danmark. Inte så mycket att säga om den...

Nu är det dags för en god caffe latte och en hembakt kanelbulle.
.

1 kommentar:

  1. Det vita vinet "förtjänar" litet mer beskrivning :-)
    2007 Pouilly Fuissé Vers Cras
    Domaine Cordier är en liten familjeegendom på ca 12 hektar i Mâconnais i de mellersta delarna av Bourgogne. Hans anläggningar ligger utanför byn Pouilly i de södra delarna av området. Cordier har rykte om sig att vara den absolut hetaste och bästa producenten i Mâconnais och hans viner, framförallt Pouilly Fuissé och St Veran har väckt stort internationellt intresse. Hans vingårdar har de bästa lägena på sluttningarna med perfekt solexponering i kalkrika jordar som bidrar till elegans och struktur. Vinerna skördas för hand och man håller låga skördeuttag. Domaine Cordier har de senaste åren satsat på en mycket modern anläggning med bland annat temperaturreglerad jäsning. Sedan ett par år tillbaka buteljerar och säljer Christophe Cordier, vinmakare på domänen, även vin i sitt eget namn. Pouilly Fuissé Vers Cras är Domaine Cordiers toppvin och görs på druvor från gamla stockar i det bästa läget i Pouilly Fuisse. Ett superkoncentrerat vin med stor elegans och djup som kvalitetsmässigt borde kosta minst en 100-lapp till. År 2007 är en mycket god årgång för vit Bourgogne med elegant utvecklad fruktighet och fräsch syra.

    Doft
    Oerhört koncentrerad och samtidigt frisk doft med underbar frukt, inslag av exotisk frukt, citrus och elegant ton av rostade fat med avslutande mineraltoner.

    Smak
    Ett härligt fräscht och friskt vin med underbar syra och mineralton. Smaken bjuder på exotisk frukt, citrus och en liten smörig och elegant ton av rostade ekfat. Mycket välbalanserat med långt avslut. Fantastiskt gott!

    Druvor
    100 % Chardonnay

    Lagring
    Bra nu och 8-10 år framåt, 2009-2019

    Mat
    Prova till smakrika ostar som epoisses eller langres. Stekt fisk med vitvinssås, skaldjur och kyckling är också bra följeslagare


    Tips
    Lufta i karaff 20 minuter före servering och vid ca 12 grader.

    SvaraRadera