fredag 7 maj 2010

Bologna - dag 4

En fantastiskt GOOOOD morgon som började med champagne på sängen. Så kan man också ha det en söndagsmorgon! Lite trötta efter gårdagens Florens-tripp masade vi oss ned till frukosten och efter lite äggröra och bacon och annat smått och gott piggnade vi till och började fundera över hur vi skulle tillbringa dagen.

Hinner vi med 11-tåget till Venedig? Först bara ett skämt men varför inte? Jag hade inte varit där tidigare och även om folk säger att det är så turistigt, skitigt och luktar illa så är det ändå något lite romantiskt över staden som man gärna vill uppleva med sin kärlek, tänk Lady & Lufsen!




Sagt och gjort. Vi kastade oss iväg, hann precis med bussen, köpte tågbiljetter och hann med tåget som tog lite över en timme till Gondol-staden.




Vi startade turen med att köpa en glass och sen var det bara att följa pilarna till Markus-platsen där vi hört att man inte ska fika på grund av alla duvor plus att det är riktigt svindyrt. Så det gjorde vi inte :-). Tittade i lite skyltfönster runt torget, massor av juvelerarbutiker. Hittade ett par pyttesmå söta diamantörhängen för 4000 €, som hittat.




Kanaler, kanaler, kanaler och nötta gamla hus. Pråliga gondoler och sjungande gondoljärer. Det är verkligen något visst med denna stad.




Framme på Markus-platsen några kanaler senare.




I'm singin' in the rain.... Vart tog det fina vädret vägen?




Lady & Lufsen i vår tappning.


Vi åt lunch på en restaurang vid vattnet. Vädret hade dock slagit om och det var riktigt kyligt och vi satt och småfrös genom hela måltiden. Jag åt en himmelskt god pasta med krämig svampsås - en riktig höjdare så det kompenserade lite.

Sen var det dags att börja ta sig till tågstationen igen. Bara att gå samma väg - fast tvärtom - så att säga. Eller hur!!! Vi irrade gata upp och gata ned och allt såg likadant ut överallt. Började tro att vi hamnat i en labyrint som vi aldrig skulle ta oss ur. Och folk, folk överallt som bara matade på och gick åt alla håll. Efter en ganska så lång stund lyckades vi haffa en italiensk kille som kunde upplysa oss om vilken av alla skyltar vi skulle följa för att komma till stationen. Då gick det lite lättare... och efter mycket traskande på gator där den ena var den andra lik så uppenbarade sig så småningom stationsbyggnaden på andra sidan kanalen - på FEL sida. Eller iallafall på andra sidan än vad vi trodde vi var på - hur fasen hade det gått till???? En bro tog oss dock över på rätt sida igen men vi undrar fortfarande hur vi lyckades med det konststycket.

Nu var våra fötter rejält trötta och klockan började bli mycket. Skönt att pusta ut på tåget. Vi bestämde oss för att äta middagen på hotellet och tog en taxi hem från stationen i ett nu ösregnigt Bologna. Bara för att upptäcka att restaurangen hade stängt på söndagar.

Vi kunde dock få lite småplock och en toast i baren tillsammans med en flaska Chianti så det var helt ok och snart var baren full av folk och det var riktigt gemytligt.

Avslutade kvällen med ett bad - skönt för värkande fötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar