Igår hade vi mamma & pappa och Johan & Martina på middag med lite vinprovning. Christoffer och Elle var också med men lyckades visst hålla sig borta från kameran. Vi började med lite rosa bubbel och bildspel från Italien-resan.
Kvällens meny:
* Räkcocktail med gudomlig dressing, Riesling
* Hjortstek, jordärtskockspuré, konjakssås, färsk sparris och rårörda lingon, vinprovning på 3 olika viner
* Exotiska frukter
Anders förbereder hjortsteken. Bryn köttet och sedan rikligt med Forest Blend-krydda, salt och svartpeppar för att få till en riktigt god smak innan steken får gå in i ugnen på 150 grader till en innertemparatur på cirka 60 grader.
Det var roligt att prova vinerna tillsammans med maten och känna hur de passade ihop med middagen. En lite annorlunda provning som blev väldigt lyckat.
Anders har lovat gästblogga om vinerna lite senare.
.
Bilder avslöjar mycket;-) Bland annat att vi hade en annan plan vad gäller vinprovningen när vi fotograferade flaskorna. På bilden är det ett annat fransk Syrah-vin från sydfrankrike. Till middagen drack vi istället en Syrah från Rhone-dalen (Crozes-Hermitage)...
SvaraRadera