torsdag 21 maj 2009

Familjedag i Vitemölle

Kristi Himmelfärdsdag och långhelg. Härligt! Vi handlade och packade igårkväll och körde till Vitemölle så att vi skulle kunna vakna upp där på torsdagsmorgonen och förbereda för vår familjedag.

Mamma, pappa, Foffe, Ullis, Johan och Edith dök upp vid tolvtiden och vi åt en härlig lunch på terassen i solskenet. Vi hade handlat goda bröd och lax på Buhres och en massa gott på Ingelsta Kalkon.

Lite senare kom Johan och Martina och gissa om vi blev överraskade när de steg ur bilen med en korg med en liten hundvalp i! De har inte berättat för någon att de skulle skaffa hund men nu är hon här - världens sötaste lilla mellanpincher som heter Zelda. Wilma och Zelda nosade nyfiket på varandra och de ska nog kunna bli kompisar. Jag har redan anmält oss som frivilliga hundvakter.















På kvällen grillade vi fläskfilé med Creme Bonjour-ost och bacon samt kalkonfiléer och så gjorde vi färskpotatissallad och tzatziki. Till efterrätt rabarber och äpplepaj med vaniljsås.

Tack för en jättehärlig dag. Foffe har sagt att han snart vill göra om det igen och det blir man ju väldigt glad åt att höra :-)
Viner
Simonsig Chenin Blanc (lunch)
Neethlingshof Sauvignon Blanc 2007 (drink) 28006 Systembolaget
FSF Portugal 2001 Syrah (middag)
2004 Langedouc Masgabinele 30% Syrah, 30% Grenache, 30% Carignan, 10% Mourverdre


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar