lördag 16 maj 2009

Idag gjorde vi en god lunch med ciabatta-bröd och fyllde med rökt skinka, brie-ost och ruccola. Till det drack vi ett glas Mulderbosch rosévin. Foffe fick en bricka på sängen med Oboy istället för vin. Anders skrattade när jag bar in brickan, curlingmorsan i ett nötskal...


Ibland vill man bara njuta lite extra av helgen och vi inledde kvällen med jordgubbar och ett mousserande vin från sydafrikanska vingården Simonsig. Så himla gott, nästan så man kunde ta vinet för riktig champagne faktiskt. Nötig, brödig, torr smak.



Till förrätt blev det gazpacho med grillade pilgrimsmusslor och en slurk av det mousserande vinet som återstod.


Till huvudrätt lammfilé med ugnsrostad potatis med ruccola, svensk vit sparris och en himmelskt god tzatziki. Vi drack en ljuvlig Barolo från 2000 till maten.
Sen bänkade vi oss framför Eurovision Song Contest med svenska jordgubbar som Anders köpt på torget tididgare idag och vaniljglass. Tur man hade lite gott att äta för tusan vad segt det är att lyssna sig igenom alla låtarna nuförtiden. Det blev inget större engagemang och vi gjorde lite annat under och tiden och var ute med Wilma och jag tror visst att jag tog en liten lur mellan några låtar också.. Vi struntade i omröstningen med förvissningen om att Norge vinner och när vi slog upp tidningen idag så hade vi gissat helt rätt.
Nu ska vi ägna oss åt en av helgens högtidsstunder - nämligen städningen. Får ladda med en god caffe latte innan så man orkar. Vi har nyss hämtat en ny leverans från Nespresso. Undrar hur många koppar den lilla rackaren bryggt under två års tid???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar