tisdag 12 maj 2009

Te är bra för hälsan och skönheten


Både Anders och jag älskar grönt te. Vi dricker det till frukost varje morgon och ofta blir det ett par koppar på jobbet också. Det sägs ju att grönt te skyddar mot cancer och håller en ung och frisk men framförallt är det ju så gott! Vissa gröna teer kan ju vara lite beska men vi har hittat ett supergott på Kahls som heter Kustfägring. Det är fruktigt och gott och innehåller dessutom Omega 3 och en massa andra nyttigheter.

Det har blivit en del påsar av den sorten de senaste åren. Men sist vi var där tog vi ut svängarna och köpte en ny sort som doftade underbart, Mareld. Vi testade det igår och det var väldigt gott det också. Ny favorit!

Sen har vi dessutom köpt vitt te. Vitt te är ingen ny uppfinning. Det plockas från samma buske, precis som det svarta och gröna teet. Ändå är det ett sällsynt och dyrt te som bara produceras i små mängder i Kina. Det består av vita teblad som man plockar tidigt på våren innan knopparna brister. Vitt te kan se lite oansenligt ut, men är i själva verket fyllt med nyttiga ämnen. Ännu nyttigare än grönt! Förklaringen är sättet som det vita teet efterbehandlas på. Eftersom omogna teblad bara utsätts för kortvarig ångning och ingen oxidation blir ännu fler av de nyttiga ämnena bevarade i det vita teet. Både grönt och svart te är utsatta för längre och mer omfattande efterbehandling, vilket påverkar innehållet av ämnen så att det blir ett visst svinn.

Tro kan ju försätta berg - så gissa vad friska och vackra vi ska bli nu då!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar