måndag 26 april 2010

Couscous-sallad med feta


4 pers

1 påse blandsallad
4 portioner couscous large
1/2 purjolök
Cocktailtomater
1 avokado
Rostade pinjenötter
(Kyckling)

1. Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen och låt svalna. Jag häller alltid i lite gurkmeja i vattnet så får couscousen en fin gul färg.
2. Skölj salladen och lägg i botten på ett stort fat.
3. Häll över couscous.
4. Strimla purjolöken fint och strö över.
5. Dela fetaosten i bitar och lägg på.
6. Dela tomaterna och lägg på.
7. Dela avokado i fyra halvor och lägg i.
8. Rosta pinjenötter och strö över salladen.
9. Häll ev över lite god olivolja och salta och peppra.
10. Servera med stekt kycklingbröst (eller ankbröst som vi råkade ha hemma).

Man kan även servera tzatziki till denna sallad.

Vintips
Vi drack en Pinot Noir, Mercury 2007 till denna rätt när vi serverade med ankbröst. Ett mycket lätt och härligt fruktigt vin som passade utmärkt därtill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar