3 kycklingfiléer, c:a 400 gram
Grillkrydda
350 gram färsk spenat
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
250 gram färska lasagneplattor
3 dl riven prästost
2 dl riven parmensan
1. Skär kycklingen i smala strimlor. Fräs i smör- och rapsolja c:a 5 minuter. Strö över grillkrydda. Lägg undan på ett fat så länge.
2. Fräs spenaten under omrörning tills all vätska kokat in.
3. Koka ihop grädde och vin i en kastrull c:a 5 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Häll lite vinsås i bottnen på en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med kyckling, spenat, prästost och vinsås i formen. Häll vinsås överst och strö över parmesanosten.
6. Gratinera mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Servera gärna med en fräsch sallad.
Vintips
Eftersom det är vitt vin i såsen tycker jag man ska satsa på ett vitt vin till maten. Ett ganska fylligt och smakrikt vin passar fint. En Chardonnay blir utmärkt. Vi testade en Bourgogne; Pouilly Fuisse 2007 - satt som en smäck! Tror även att ett rosévin skulle passa till denna lasagne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar