måndag 5 april 2010

Kyckling med soltorkade tomater, pesto och mozzarella

En härlig rätt fylld med goda italienska smaker; soltorkade tomater, pesto, mozzarella, basilika.





4 pers
4 kycklingbröst
2 påsar mozzarella
1/2 burk soltorkade tomater
Pesto efter smak (hemgjord eller på burk)
2 dl matlagningsgrädde
Basilika
Tagliatelle


1. Stek kycklingbrösten hela så att de får en fin yta. Salta och peppra.
2. Dela kycklingbrösten med ett snitt mitt på så att de öppnar sig som ett pitabröd.
3. Bred på pesto.
4. Strimla soltorkade tomater och skär mozzarellan i lagom stora skivor.
5. Fyll kycklingen med ost och tomater. Lägg lite mozzarella även ovanpå brösten.
6. Lägg över kycklingbrösten i en smord ugnssäker form.
7. Klicka i några teskedar pesto runtom kycklingen och häll över grädden.
8. Baka i ugn på 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kycklingen är klar.
9. Strö över lite färsk basilika. Servera gärna med färsk tagliatelle.


Vintips
Till denna rätt passar självklart ett gott italienskt vin. Vi drack en Ripasso från Allegrini - Palazzo della Torre. Härliga mjuka sammetslena frukter och bär. Vi rekommenderar ett ganska lätt fruktigt vin, inte för stramt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar