lördag 25 september 2010

Elkontakter inkopplade - nu är det inte mycket kvar

Nu är fogningen av mosaiken klar och det är silikonat i kanterna och vid bänkskivan. Det blev jättefint med mosaiken och ett STORT TACK till pappa för allt arbete!!!

Elektrikern har kopplat in eldosorna, satt in dimmers och spishällen är på plats så nu kan vi laga mat igen efter väldigt många veckor!

Nu ska vi snart olja in bänkskivan med en specialolja som ska sitta först ett dygn och sedan torkas av - därefter på med mer olja som ska stå och dra ytterligare ett dygn. Efter detta har graniten sugit åt sig all olja ner i porerna som gör att den ska bli tålig och avstötande.

Nu är det bara köksfläkten som ska på plats och utbyte av de luckor och skåp som var skadade vid transporten. Leverans sker på måndag och utbyte på torsdag och så får vi hoppas att fläkten kan monteras samtidigt.


Eldosor med glasbotten från ELJO




Nu börjar det likna något! Varje dag står jag och bara tittar på vårt nya kök och är så glad att vi gjorde detta. Det blev verkligen "ett helt nytt kök" och jag är så lycklig att det blev så bra. Köket är ju hjärtat i huset och jag ser fram emot alla goda middagar som ska lagas här nu.

Igår satt vi på våra nya barstolar och tog ett glas vin medan hjortsteken lagades till i ugnen - lägger upp ett gott recept på Tildas Kök & Vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar