tisdag 2 februari 2010

Pasta med kyckling och fetaost

Lättlagat och gott med härliga smaker från Grekland.





4 port
Valfri pasta
3 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 ask cocktailtomater eller 3 vanliga tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
2 1/2 dl matlagningsgrädde
150 gram fetaost
Ev kalamataoliver


1. Koka pastan. Skär kycklingen i bitar.


2. Skala och hacka vitlök. Skär cocktailtomater i halvor eller vanlig tomat i mindre bitar. Skär fetaosten i mindre tärningar.


3. Bryn kycklingen, lägg i vitlök och låt fräsa med. Krydda med salt, peppar och oregano.


4. Häll på grädden och låt allt koka ihop några minuter.


5. Rör i fetaosten och tomaterna. Garnera ev med färsk oregano och svarta kalamataoliver.


Vintips
Ett lättare vin passar till denna maträtt. Varför inte ett gott rosévin eller en Pinot Noir. Fördrar man vitt vin föreslår vi en chardonnay eller chenin blanc.
.

1 kommentar:

  1. Här passar säkert ett vitt vin bra också, ex vis en chardonnay eller chenin blanc.

    SvaraRadera