onsdag 2 juni 2010

Bokrecension: Livets aviga och räta

Titel: Livets aviga och räta
Författare: Kate Jacobs

Varje fredag träffas kvinnorna i garnaffären Walker & Dotter. En vana, en trygghet och ett andningshål. De är alla olika - här finns Anita som mist sin man, Peri som lämnat juridikstudierna för att designa väskor, förlagsredaktören KC som letar nytt jobb, Lucy som pliktskyldigt stickar en herrtröja utan att veta vem hon ska ge den till ...

Och så Georgia, ensamstående mamma till tonårsdottern Dakota och den drivande kvinnan bakom garnaffären i de flotta kvarteren på Manhattan. Kate Jacobs skriver humoristiskt och bär på en brinnande passion för stickning! Varje kapitel har en rubrik som för tankarna till stickor, garn och nystan. Som läsare får du en längtan att själv börja sticka!

Kommentar
Måste erkänna att jag i början hade lite svårt att komma in i boken och få grepp om alla karaktärer. Tyckte den var lite seg och att det inte hände så mycket. Men efter halva boken blev det så mycket bättre och riktigt spännande på slutet.

När man väl lärt känna alla de olika personerna i boken och kommit in i deras små som stora bekymmer och får följa de här kvinnornas varma vänskap är det svårt att lägga ifrån sig boken.

Första meningen
Öppet tisdag-lördag 10.00-20.00. Inga undantag!
Öppettiderna hos Walker och Dotter: Garn och stickor visades md tydliga bokstäver i lysande regnbågsfärger på en vit träskylt som placerats på trappavsatsen utanför butiksdörren.

Kuriosa
Julia Roberts har köpt filmrättigheterna och kommer även att spela en av huvudrollerna i filmen som beräknas ha premiär 2010. Det kan nog bli en riktig feel-good film!

En annan rolig sak är att butiken finns på riktigt. Kanske något för New York-resenären?
Och nej... jag blev faktiskt inte sugen på att sticka....

****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar